Connect with us

Scitech

AKO IDETE PREKO GRANICE BUDITE OPREZNI: Počela je velika međunarodna akcija kontrole brzine, kazne su rigorozne…

Published

on


Akcija se provodi u svih 29 država članica Europske mreže prometne policije (TISPOL) i u njezinoj koordinaciji, a kao članicama TISPOL-a akcija će se provoditi i u Hrvatskoj i Srbiji.

Tako je i srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da će se pridružiti međunarodnoj akciji pojačane kontrole brzine vozila.

Kako je Ministarstvo navelo, ta međunarodna akcija će trajati od 12. do 18. kolovoza.

TISPOL je priopćio da će tijekom akcije policijski službenici koristiti čitav niz uređaja i metoda za utvrđivanje brzine na svim vrstama cesta.

Podizanje svijesti o opasnosti

Pripadnici prometne policije Srbije angažirat će, kako je priopćeno, “sve raspoložive uređaje za merenje brzine” – ručne i radare u sustavima video-nadzora i uređajima za mjerenje brzine u tzv. automobilima ‘presretačima’, dok će na autocestama biti mjerena i prosječna brzina kretanja vozila.

Brzina kretanja vozila bit će kontrolirana i noću.

Policajci će nakon zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kontrolirati i korištenje sigurnosnih pojaseva i provjeriti je li vozač pod utjecajem alkohola, prenosi Tanjug.

Svrha akcije podizanje svijesti o opasnostima koje donosi prebrza vožnja, kao i podsjetiti vozače na prednosti vožnje primjerenom i propisanom brzinom za sve sudionike u prometu.

Our week-long #speed enforcement operation across Europe starts Monday 12 August. When you’re driving, no one else chooses the speeds you use. Thanks a) for staying safe and b) for keeping within the limits #ProjectEDWARD #fatal4 #roadsafety @GoSafeCymru @Westcotec_Ltd pic.twitter.com/SdzMOCQubS

— TISPOL (@TISPOL) August 8, 2019قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo