Connect with us

BiH

ĐONLAGIĆ PODUČAVA SNSD-ovce: ‘Tehnički mandat Vijeća ministara ne postoji!’

Published

on


Košarac je ocijenio da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži, kako je rekao, tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

S druge strane, Đonlagić tvrdi da tehnički mandat Savjeta ministara BiH ne postoji.

“Argumentacija kako se sadašnjem Savjeta ministara BiH želi produžiti tzv. ‘tehnički mandat’ je pravno neutemeljena i neistinita”, napisao je Đonlagić na svom Facebook profilu.

Kako je istakao, aktuelni saziv Savjeta ministara BiH ima obavezu da djeluje i radi u skladu sa Ustavom i Zakonom sve do dana imenovanja novog saziva od strane poslanika u Predstavničkom doma Parlamenta BiH.

“Ovo je činjenica! Istinita, pravno utemeljena, neoboriva. To kako radi, je sasvim drugo pitanje!”, poručio je Đonlagić, te dodao:

“Temu migrantske krize i stanja u bh. pravosuđu vezati za priču o nečemu čega naprosto nema, niti u terminološkom, niti u formalno-pravnom smislu, a zove se (“tehnički mandat”) sadašnjeg Savjeta ministara BiH, je čisto medijsko spletkarenje, populizam i demagogija”.

Hitna sjednica Predstavničkog doma BiH zakazana je za petak, 14. juni, na inicijativu poslanika osam parlamentarnih stranaka.

Zahtjev za održavanje hitne sjednice predstajevajućoj Predstavničkog doma BiH Borjani Krišto 11. juna uputili su poslanici SDP-a BiH Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Enver Bijedić i Nada Mladina, PDP-a Branislav Borenović i Mira Pekić, SDS-a Dragan Mektić, A-SDA Jasmin Emrić, SBB-a Damir Arnaut i Edita Đapo, Naše stranke Predrag Kojović i Mirjana Marinković-Lepić, te PDA Mirsad Kukić i Nezavisnog bloka Aida Baručija.

Šef DF-ovog poslaničkog Kluba Đonlagić ranije je poručio da podržava inicijativu za sazivanje hitne sjednice, iako Klub poslanika DF-a nije kontaktiran od strane organizatora potpisnika zahtjeva.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo