Connect with us

BiH

ĐUKANOVIĆ ŽESTOKO ZAPRIJETIO PROSRPSKIM SVEŠTENICIMA: Mantije će zamijeniti zatvorskim uniformama!

Published

on


To rješenje po Đukanoviću, je formiranje “pravoslavne crkve Crne Gore” koja će “otvoriti vrata svim vjernicima”.

Đukanović tvrdi da je neupitno da je postojala autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva, i da je neupitno pravo aktuelne Crne Gore da, kako je rekao, krene u operaciju obnove te crkve.

On je za javni TV servis Crne Gore dodao da su Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenom sveštenstvu širom otvorena vrata da budu dio tog rješenja, a ne da, kako je naveo “tradicionalno ostanu dio problema”.

On kaže da je Srpska paravoslavna crkva, kako navodi, važan faktor podeljenosti pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

Komentarišući pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Đukanović je rekao da ga je dobio nedelju dana nakon što ga je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska i da ga sadržaj pisma upućuje na to da je pisano u Crnoj Gori.

On smatra da je država u slučajevima crkve na Rumiji i krstionice na Miholjskoj Prevlaci pokazala “višak tolerancije” i dodaje da ubuduće neće biti tako.

Pravni sistem će, kako navodi, morati da se poštuje.

“Svako mora da razumije da će biti lojalan građanin državi u kojoj živi i radi, ili će biti prestupnik. Prestupnici mogu biti i u odijelima i u mantijama i završiće u zatvorskim uniformama jer to je sudbina prestupnika”, rekao je Đukanović.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo