Connect with us

BiH

DODIK NAHVALIO TEGELTIJU, PA GA POSLAO U SARAJEVO: Evo koji imaju plan!

Published

on


Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik rekao je da je Zoran Tegeltija danas imenovan za zvaničnog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

“SNSD-u u Vijeću ministra pripadaju ministarstva ekonomskih odnosa, saobraćaja i veza i izbjeglica, kao i tri zamjenička mjesta u ministarstvima civilnih poslova, odbrane i bezbjednosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednica Izvršnog komiteta i Predsjedništva SNSD-a i dodao da će sa koalicionim partnerima dogovoriti raspodjelu ovih šest funkcija, iako već postoje određeni nagovještaji kako će to izgledati.

On je napomenuo da još ne može saopštiti imena, jer će i sam mandatar morati da obavi konsultacije.

Dodik je podsjetio da SNSD nema nijedan uslov za formiranje vlasti na nivou BiH, kao i da postoje osnovne pretpostavke u vezi sa izjavom koju su potpisali sa SDA i HDZ-om BiH i Aneksom jedan koji podrazumijeva raspodjelu funkcija.

“To nije nikakav koalicioni sporazum, već principi na kojima će se odvijati eventualna saradnja koja ide za tim da se promovišu evropske integracije i da se uvažavaju mišljenja svih u vezi sa bilo kojim strateškim pitanjem u BiH, pa i za samu NATO integraciju”, naveo je Dodik.

On je pozdravio i formiranje “bošnjačke reprezentacije” u političkom smislu.

“Raspodjela među partijama u BiH ne uključuju i one koji su ušli u koaliciju sa SDA”, pojasnio je Dodik i naglasio da SNSD i dalje vodi razgovore samo sa nosiocima narodnih blokova.

On je naglasio da su danas Izvršni komitet i Predsjedništvo ponovili da je nemoguće prihvatiti bilo kakav dokument koji može poslužiti kao osnova za aktivaciju MAP-a ili članstva u NATO, te da ostaju privrženi Rezoluciji o vojnoj neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo