Connect with us

BiH

DODIK OTKRIO NOVU DIMENZIJU REPUBLIKE SRPSKE: ‘Potpuno sam uvjeren da ne bi bilo auto-puteva da nije bilo Republike Srpske…’

Published

on


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Banja Luci da su auto-putevi važni za privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske, ali da auto-puteva ne bi bilo da nije bilo Republike Srpske.

 – Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, a da nije bilo toga ne bi bilo ni auto-puteva. Potpuno sam uvjeren da ne bi bilo auto-puteva da nije bilo Republike Srpske. Zato nam je važna činjenica da je Republika Srpska tu – poručio je Dodik u obraćanju na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Dodik je rekao da je ponosan što je svih ovih godina bio zajedno sa ovom kompanijom i što su radili zajedno na veoma važnim pitanjima.

– Danas, nakon 10 godina u kojima je bilo potrebno donijeti sve planove i ući u njihovu realizaciju, iza nas i ove kompanije ostaje 100 kilometara izgrađenih auto-puteva kao dio mreže auto-puteva koji treba da preporode Republiku Srpsku i da je učine komunikacijski sređenijom, da poveže i ubrza komunikaciju između naših gradova i našeg regiona i da budu osnova za privredni i svaki drugi razvoj – istakao je Dodik.

On je rekao da predstoji izgradnja puta od Rače prema Bijeljini, ali i drugih puteva koji su zacrtani na pravcu od Banjaluke preko Doboja, Modriče do Bijeljine, ali i na povezivanje od Višegrada prema Istočnom Sarajevu, kao i ceste od Zvornika preko Milića, Sokoca i Han Pijeska.

– Tu je i put Banjaluka-Prijedor za koji su ranije dogovoreni određeni aranžmani, a dio ove mreže treba da bude Banjaluka-Kupres – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je u vrijeme odluke o formiranju preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, to izgledalo skoro kao nevjerovatna misija i za mnoge neostvaren san.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Republika Srpska danas ima izgrađenih 106 kilometara auto-puteva.

– U planovima Vlade Republike Srpske je izgradnja 420 kilometara brzih puteva i auto-puteva i nadam se da će i to biti ostvariv cilj u narednih 10 godina – istakao je Višković na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” počelo je sa radom 1. juna 2009. godine.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo