Connect with us

Scitech

GEEKBENCH TESTIRAO NAJNOVIJI iPHONE PA OTKRIO VELIKI NEDOSTATAK: Apple uopće nije briga, opet su učinili istu stvar…

Published

on


Apple svake godine tokom eventa u Curpetinu o novim iPhoneima otkrije pregršt podataka, ali jedan uporno prešućuje – količinu RAM-a. Tako je bilo i ovaj put kada je  predstavljen iPhone 11 te njegove Pro i Pro Max verzije.

Razlog tome nije to što iPhonei nemaju dovoljno radne memorije, već što u Appleu smatraju kako to nije jedna od bitnih stavki u specifikacijama telefona. Mišljenja su da u svaki telefon treba ugraditi onoliko memorije koliko je potrebno, a ne radi marketinga dodavati RAM, i time napumpavati ionako veliku cijenu uređaja.

I dok u Android taboru već odavno postoje pametni telefoni sa 6 GB, 8 GB pa čak i 12 GB RAM-a, Apple se i ove godine odlučio zadržati na 4 GB RAM-a. Tako barem otkriva Geekbench na svojim stranicama na kojima je upisan model iPhone12,3.

Geekbench je tako otkrio par softversko-hardverskih pojedinosti o uređaju. Da se novi iPhone(i) temelji na A13 Bionic SoC-u znamo od ranije, no sada znamo i kako je testirani uređaj imao brzinu od 2,66 GHz.

Naime, iOS na testiranom uređaju bio je najnoviji, iOS13, koji će službeno biti dostupan od 19. septembra 2019. Zatim, tu je i spomenutih 4 GB RAM-a te broj bodova osvojenih u Single-Core (5.472) i Multi-Core (13.769) testovima.

Usporedbe radi, trenutno najbrži Android pametni telefon – Asusov ROG Phone 2, sa Snapdragonom 855 i 12 GB RAM-a od Geekbencha je dobio 3.608 bodova (Single-Core) i 11.359 bodova (Multi-Core).

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo