Connect with us

BiH

HRVATSKI POLITIČAR SRBIJU IZVRNUO NAOPAKO: ‘Kako Srbi mogu da budu antifašisti?’

Published

on


On je na taj način prokomentarisao izjavu srbijanske premijerke Ane Brnabić da polemiku, izazvanu uskraćivanjem dozvole ulaska srpskoj vojnoj delegaciji u Hrvatsku, ne vidi kao sukob Srbije i Hrvatske, već antifašista i fašista.

“Pa ispada da smo mi fašisti, a ja se ne sjećam antifašističkog pokreta u Srbiji”, kazao je Kosor.

“Znači, nova povijest, sada smo mi fašisti, a oni koji taj pokret uopće nisu imali su antifašisti. Takvu priču, što se nas tiče kao demokratske stranke, mi više nećemo tolerirati, a hoće li HDZ to da trpi, to je njihova stvar”.

Kosor je, takođe, ponovo zaprijetio napuštanjem vladajuće koalicije zbog Samostalne demokratske srpske stranke i njenog predsjednika Milorada Pupovca, poslije njegove današnje izjave da se neće izvinjavati zbog izjave koja je uznemirila hrvatsku političku i širu javnost o rastućoj mržnji prema Sbima koja može dostići razmjere mržnje u nekadašnjoj NDH.

Kosor je rekao i da je razočaran Pupovčevim obraćanjem, te da on sa “svojom politikom i komentarima hrani desničare i sve koji izazivaju etnički motivisane incidente te da Pupovac nije porekao ni jedan svoj raniji stav”.

On, naime, smatra da Pupovac nije jasno opovrgao raniju izjavu da Hrvatska liči na NDH, a smeta mu i što na pitanja o srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, Pupovac navodno nije odgovarao jasno. “Ta šutnja Milorada Pupovca je veliko razočarenje, a poražavajuće je i da Pupovac praktično ‘hran” one o kojima govori”..

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo