Connect with us

BiH

JE LI DODIK SMIJENIO SAVJETNIKA PERIŠIĆA: Javni servis objavio pa obrisao Perišićev komentar a nema ga ni na listi Dodikovih savjetnika!

Published

on


Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srđan Perišić povodom krivične prijave koju je protiv Milorada Dodika podnio Željko Komšić kazao je da je to pritisak za smjenu Dodika, objavio je portal Insajder a prenio portal RTRS. Komentarišući za Insajder krivičnu prijavu koju je Tužilaštvu BiH Komšić danas podnio protiv Dodika zbog govora koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH u nedjelju održao povodom obilježavanja Dana Vojske RS-a, Perišić kaže da je to dokaz “prevelike, gotovo paranoične nervoze Komšića i svih onih koji rade za Britance i njihove službe”.

“Oni su mislili da će Dodik popustiti pod neviđenim pritiscima i ucjenama ukoliko BiH ne uđe u NATO. Međutim, to im nije prošlo jer iza Dodika stoji politika, a ne nekakav hir. Komšićeva prijava je dokaz njihove nemoći, ali i sluganstva Komšića stranim službama, prije svega britanskoj. Još tada sam govorio da će Dodik u Predsjedništvu BiH biti blokiran te da je Komšić tamo postavljen ne da bi onemogućio legitimnu volju hrvatskog naroda, već da onemogući Dodika i da odnos u Predsjedništvu BiH bude dva naprema jedan. Komšić je sve vrijeme tako radio i sad je to konačno najjasnije i pokazao. Podnošenje krivične prijave protiv Dodika predstavlja dokaz da je Komšićev izbor bio izbor protiv Republike Srpske, protiv Srba i protiv srpskog člana Predsjedništva BiH”, kaže Perišić.

Savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, između ostalog, tvrdi i to da Milorad Dodik za vrijeme svog mandata nijednom nije blokirao rad tog tijela, već da to, prema njegovim riječima, već mjesecima čine druga dva člana Predsjedništva.

“Oni su sve vrijeme blokirali rad Predsjedništva, a ne Dodik koji je govorio da BiH može funkcionisati, ali da treba ići u rješavanje ekonomskih pitanja, poboljšanja života ljudi, podizanja životnog standarda. Međutim, njih to ne interesuje. Oni jedino žele da onemoguće Republiku Srpsku i to preko Dodika tako što će ga blokirati. Ta krivična prijava, možemo slobodno reći, predstavlja i pritisak na Zapad da visoki predstavnik smijeni Dodika ili da mu odredi neke sankcije. Sada se vrši pritisak i na Njemačku, kao i na još neke evropske zemlje, da i oni, kao što su to već uradile Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija, podrže Inzka da smijeni Dodika. Sve je usmjereno ka tome kako Dodika otjerati s funkcije člana Predsjedništva BiH. Međutim, oni ne znaju da time ruše BiH, a ne Dodika. Dodik ima gdje da se vrati, on ima Republiku Srpsku koja funkcioniše dok oni sijeku granu na kojoj sjede”, kazao je Perišić. Komentar Srđana Periišića sklonjen je s portala Javbog servsa Republikee Srpske, a zaimljivo Perišićevo ime više se ne nalazi ni na spisku Dodikovo+ih 10 savjetnika.

Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika

Danijel Dragičević – šef Kabineta

SAVJETNICI:

1. Dr. Dragoljub Reljić – savjetnik za ustavno-pravna pitanja

2. Ana Trišić Babić – savjetnica za vanjsku politiku

3. Pero Simić – savjetnik za informisanje

4. Dr. Nina Sajić – savjetnica

5. Biljana Bokić – savjetnica za informiranje

6. Dragan Vuković – savjetnik za sigurnosnu politiku

7. Radovan Kovačević – savjetnik za unutrašnju politiku

8. Emir Kusturica – savjetnik

9. Prof. dr. Radomir Božić – savjetnik za ekonomska pitanja

10. Boško Tomić – savjetnik

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo