Connect with us

Scitech

JEZIVI PRIZOR NA NEBU IZNAD MORA: Pogledajte kako je pad meteora osvijetlio ponoćno nebo kao da je dan… (VIDEO)

Published

on


Korisnik Twittera Claudio Porcu u prošlog je petka u kasnim večernjim satima na istočnoj obali talijanskog otoka Sardinije uz pomoć video kamere na kontrolnoj ploči svoga automobila zabilježio pad meteorita koji je noć na tren pretvorio u dan, piše RT.

“Na putu prema Torregrandeu uz pomoć kamere na kontrolnoj ploči snimljen svijetao trag: spektakl!”, napisao je Porcu na Twitteru te priložio 13 sekundi dugačak video.

Scia luminosa ripresa dalla dashcam verso Torregrande: spettacolo! #meteorite #meteora #Sardegna pic.twitter.com/LPKToQCM2m

— Claudio Porcu (@ClaudioPorcu) August 16, 2019

Prodor meteorita u Zemljinu atmosferu zabilježilo je i astronomsko društvo s Ibize “Agrupació Astronòmica d’Eivissa” (AAE) koja vodi dva za javnost otvorena opszervatorija – “Telescopio de Cala d’Hort” i “Observatori de Puig des Molins”.

AAE je ovaj pad meteorita zabilježio teleskopom opservatorija “Observatori de Puig des Molins” te snimku objavio na svom Twitter profilu.

Katalonska agencija za javnu sigurnost izvijestila je putem Twittera da je na broj 112 primila 55 poziva koji su se ticali “jarkog svietla na nebu”. Napisali su da su im osobe javile da se meteorit vidio diljem zapadne obale Španjolske i u gradu Valenciji.

SUPERBÓLIDO captado desde el OPM estación este. Ayer día 16 a las 22:36 hora local. Emocionados por poder compartirlo.#AAE #SPMN pic.twitter.com/0NkvgsGI0r

— AAE (@IbizaAstronomia) August 17, 2019قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo