Connect with us

BiH

KOŠARAC SE UPLAŠIO SANKCIJA CIK-a: ‘Zastupnici SNSD-a ne opstruiraju rad Parlamenta BiH’!

Published

on


Džaferović je za sarajevsko “Oslobođenje” ocijenio da oni koji blokiraju parlament nisu zaslužili nikakve naknade i istakao da bi trebalo naći određena rješenja da se slične situacije ubuduće ne bi dešavale.

On ističe da će za takva ponašanja morati biti propisane sankcije, koje bi išle od izostanka plata, pa do oduzimanja mandata.

Prema njegovim riječima, blokada parlamenta je potpuno nerazumna i nema nikakvo opravdanje.

“Oni koji blokiraju rad parlamenta otprilike kažu da će, ako Predsjedništvo BiH odstupi od vladavine prava, oni raditi svoj posao. To je nerazumno. Ne znam da li su uopšte svjesni čime i kako uslovljavaju rad parlamenta”, rekao je Džaferović.

Na drugoj strani, zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Staša Košarac, smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako niko iz nje nije prisustvovao sjednici.

“To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bi spriječili nelegitimno predstavljanje RS-a na državnom nivou”, poručio je Košarac, preplašen mohgućom reakcijom CIK-a.

Istakao je da su danas održali sjednicu Kluba zastupnika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

“Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni”, kazao je Košarac.

Podsjećamo, zastupnici SNSD-a nisu prisustvovali današnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) za prošlu godinu, a tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u krivičnim istragama.

(S.B./Agencije)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo