Connect with us

BiH

KRIŠTO NAKON FIJASKA: Sjednica pokazatelj da idemo korak nazad

Published

on


Krišto je nakon sjednice Predstavničkog doma PSBiH kazala novinarima da je na inicijativu osam političkih stranaka sazvala hitnu sjednicu, ali je sa žaljenjem konstatirala da nisu usvojili dnevni red.

– Odvijanje današnje sjednice na ovakav način je pokazatelj da idemo korak nazad – poručila je.

Kazala je da su svi odgovorni što izvršna vlast još nije formirana, ali da se treba znati da BiH čine tri konstitutuvna naroda i drugi građani, koji su im na prošlim izborima ukazali povjerenje.

– Svaka politička opcija i poslanik koji je dobio povjerenje građana vrlo dobro zna koji su njegovi programi i ciljevi i mi to moramo uvažavati i poštovati – istakla je.

Također smatra da će o njihovoj odgovornosti koju su pokazali danas na sjednici odgovarati građanima na narednim izborima.  

Podijeljenost poslanika o tome treba li se danas razgovarati o stanju u pravosuđu dominirala je raspravom o dnevnom redu hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon rasprave dnevni red sjednice nije usvojen jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske te je sjednica prekinuta.

Na dnevnom redu bila je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) za prošlu godinu. Tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u krivičnim istragama.

(Fena/SB)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo