Connect with us

BiH

LAZANSKI POVILENIO ZBOG IZJAVE DAUTA HARADINAJA: ‘Rusija nam jeste poslala staro oruđe ali je modernizovano pa je kao novo’!

Published

on


-Više nego komična izjava Dauta Haradinaja, ali bilo je i u našim medijima u kojima se omalovažavalo ono što smo od Rusije dobili, a dobili smo oklopne automobile, koji nemaju veze sa zarđalim oružjem, to su najnovije verzije oružja. Oni jesu izvorno stari, ali su toliko modifikovani da predstavljaju poslednju reč tehnike – naglasio je Lazanski za Pink, podsjetivši da su pojedini avioni u SAD još iz doba vijetnamskog rata.

 On dodaje da se mijenja elektronika, ali ako mu promijenite elektroniku, borbenu stanicu, dodate oklop, onda to više nije to vozilo već moderno vozilo. 

– Ali kod nas postoji ta vrsta zlobe koja se politizuje. Svi napadi na to su političke naravi, nema tu tehničko-tehnoloških primjedbi, jer ja bih voleo da neko istrči sa argumentacijom nekom, ali sve se svrsta u vrstu političke primjedbe – istakao je Lazanski i dodao da ovo što “lupetaju”, Prištini ne treba uzimati za ozbiljno. 

On ne isključuje mogućnost naoružavanja Prištine, ali misli da je to više sakupljanje političkih poena pred izbore.

 – Treba voditi računa jer su SAD priznale Kosovo, imaju vojno-tehničku saradnju, pa ne bi bilo čudno da odluče da ih naoružavaju, a to bi onda bilo kršenje rezolucije 1244 i morali bismo da reagujemo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija – zaključio je Lazanski.

Član Alijanse za budućnost Kosova i brat bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, tvrdi da će kosovska vojska, “imati najmodernije oružje u regionu”.

On je naveo da dok Srbija dobija “zarđalo oružje” iz Rusije, Kosovo će imati “moderno oružje iz SAD”.

(S.B.)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo