Connect with us

Magazin

LJEPOTOM JE ZADIVILA SVIJET: ‘Teško sam sebi priznala da zapravo volim žene’!

Published

on


Treći i najduže iščekivani nastavak filma ‘Top Gun’ stiže u kina. Njegov dolazak najavio je atraktivni trailer u kojem se odmah vidi da je riječ o ‘Top Gunu’ treće generacije.

Iako je prošlo čak 33 godine od prvog filma koji je Toma Cruisea pretvorio u veliku filmsku zvijezdu, zasluge za uspjeh ovog blockbustera zasigurno ima i njegova tadašnja partnerica, a danas već pomalo zaboravljena glumica Kelly McGillis. 

I dok se o životu Toma Cruisea, njegovim brakovima i razvodima uglavnom zna sve, danas 62-godišnja Kelly McGillis u međuvermenu je također proživljavala velike životne drame ali je njezina biografija ostala u sjeni muške mega-zvijezde.

No, i njezin je život bio pun preokreta i životnih drama zbog kojih je svojevreeno čak ogrezla u droge i alkohol i potpuno zanemarila karijeru. 

U vrijeme kad su počeli snimati prvi nastavak ‘Top Guna’, a bilo je to 1985. godine, Cruise je imao 23, a Kelly McGillis 28 godina. I dok je Cruise uživao u svojoj novostečenoj slavi, Kelly je uloga letačke instruktorice Charlie bila druga važna uloga u samo godinu dana.

Na set ‘Top Guna’ stigla je neposredno nakon što je s Harrisonom Fordom odigrala vrlo zapaženu ulogu u filmu ‘Svjedok’ o životu Amiša, i za koju je bila i nominirana za nagradu Golden Globe.

Kelly Ann McGillis rođena je u Newport Beachu u Kaliforniji. Majka Virginia Joan bila je domaćica a otac Donald Manson McGillis imao je ordinaciju porodične medicine. Zbog ljubavi prema glumi McGillis je ranije napustila redovnu srednju školu i krenula na Juilliard konzervatorij glume u Santa Monici.  

Da bi se mogla školovati radila je usput i različite poslove – igrala je sporedne uloge u raznim filmovima, što ju je konačno dovelo do televizijskih serija. A onda joj je uloga u filmu ‘Svjedok’ s Harrisonom Fordom donijela veći rejting i već idući angažman bio je u Top Gunu. 

Zanimljivo, ta joj uloga ipak nije pomogla u karijeri i zbog nje nije dobivala velike poslove. Idući put priliku je dobila u filmu ‘Optužena’ iz 1988. u kojem je igrala tužiteljicu Kathryn Murphy uz tada slavnu Jodie Foster koja je za svoju ulogu u tom filmu dobila i Oskara. 

No, Kelly McGillis nikad nije zbog toga patila. Zapravo je oduvijek više voljela kazalište pa se i proslavila u mnogim predstavama i dramama prema Shakespeareovim tekstovima.

No, njezina prava životna drama odvijala se daleko od velikih ekrana ili svjetala pozornice. U stvarnosti, Kelly McGillis se 30 godina bori s depresijom i PTSP-om kao posljedicom silovanja i napada.

Kad je imala samo 22 godine doselila se zbog glume u New York i tamo je unajmila skromniji stan. Jednog je poslijepodneva, dok je izlazila iz kade, začula je treskanje na ulaznim vratima.

U stan su joj provalila dva muškarca koji su je uz prijetnju nožem odvukli u spavaću sobu. Unatoč njenom opiranju i vikanju, fizički su je svladali, silovali, pljuvali, udarali i boli nožem.     

“Mijenjali su se na meni i govorili kako će me tući sve dok ne umrem. Zaista sam mislila da ću umrijeti i isključila sam se, predala”, izjavila je poslije o svojoj traumi. No, to se nasreću nije dogodilo i policija je stigla na vrijeme da joj spasi život, iako su napadači pobjegli. 

Nju su odvezli u bolnicu, a silovatelji su uhvaćeni mjesec dana poslije. Nakon brutalnog napada koji je doživjela, Kelly je oboljela od depresije, prepustila se piću te više nikako nije mogla uspostaviti normalan odnos s muškarcem.

Njena autodestrukcija ju je odvela na put droge s kojom se dugo borila. Godine jada i tuge napokon je uspjela prebroditi rehabilitacijom i psihoterapijom te se čini kako je pronašla svoj mir u 2009. godini.

Tada je već osam godina bila “čista”, obnovila je svoj odnos s kćerkama koje je imala iz sva prijašnja braka, a sama je shvatila kako je zapravo lezbijka.

Te godine udala se za devet godina mlađu Melanie Leis, konobaricu i danas zajedno žive u New Jerseyju. 

Iako se činilo kako je nasilna prošlost iza nje, ponovno je doživjela traumu 2016. godine kad je u njenu kuću upao provalnik. Iako joj nije ništa napravio, stare rane su se otvorile, a Kelly je priznala kako su je tri muškarca silovala i kad je imala samo 12 godina – što je do tada krila. Odlučila je preuzeti kontrolu u svoje ruke te je nabavila dozvolu za nošenje oružja. Danas bez njega nikud ne ide.

Kad je odlučila objaviti svoj brak, slavna glumica je rekla:

“Više nemam tajni i na neki način i to je veliko olakšanje. Upoznale smo se prije devet godina u baru na Floridi koji je bio u vlasništvu mog bivšeg supruga Freda Tillmana. Simpatija je bila obostrana”, ispričala je Kelly McGillis.

Melanie Leis priznala je da, kad je vidjela Kelly, nije imala pojma da je nekoć bila velika zvijezda, niti da je glumica. 

“Osvojila me svojim nevjerojatnim smislom za humor”, rekla je.

McGillis, koja s Fredom  Tillmanom ima dvije kćeri – Kelsey Lauren i Sonoru Ashley, rekla je da je u to vrijeme njezin brak bio ‘olupina’. 

“Doista sam bila u početku zaljubljena u Freda, ali sam znala da to nisam prava ja. Kad sam upoznala Leis shvatila sam da sam se zaljubila. No, nije bilo jednostavno samoj sebi priznati da mi se sviđa žena. Uskoro je i naša veza upala u krizu – obje smo puno pile i drogirale se. Trebalo je snage da iz svega toga izađemo i sredimo naše živote”, priznala je nekoć slavna glumica.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo