Connect with us

BiH

MILANOVIĆ OŠTRO NAPAO GRABAR-KITAROVIĆ: ‘Kolinda radi u dogovoru s beogradskim čaršijskim nacionalistima’

Published

on


“I nije mi drago zbog tog suđenja, ali neće se negativno odraziti jer bi se već odrazilo. Tu je sve poznato, osim ključne stvari koja se mora utvrditi – ko je odgovoran za krađu novca”, rekao je Milanović novinarima u sklopu predizborne posjete otoku Korčuli.

Također je izrazio žaljenje zbog ulaska njegovih bivših ministara Milanke Opačić i Siniše Varge u stranku Milana Bandića.

“Žao mi je zbog toga. Trebali bi vratiti mandat. Ne odlučujem o tome, to je njihova sudbina i obraz, ne moj. Ovo je borba za dušu Hrvatske i vidim se kao jedan od čelnih boraca”, poručio je.

Napao je aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da djeluje “u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima koji su terorizirali ove prostore zadnjih sto godina”, te je poručio da će, kada njega izaberu za predsjednika, odnosi s Beogradom biti “drukčiji, normalniji, otvoreniji i kritičniji”.

Istakao je da će se boriti za hrvatske interese, kao što se borio 2015. za vrijeme izbjegličke krize te je osudio Grabar-Kitarović jer se tada “družila i imala razumijevanja za žicare što postavljaju bodljikave žice i što se grlila s Vučićem i Orbanom”.

“To nisu prijatelji. Ne kažem da su neprijatelji, ali su ljudi koji rade protiv naših interesa i ljudskih i Božjih zakona”, dodao je Milanović.

Kritiziranje aktuelne predsjednice nastavio je komentirajući slučaj predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca jer nakon što se odnos vlade i SDSS-a smirio – “eto nje” s optužbom da se Pupovac bavi političkim ucjenama.

“Vjerovatno u dogovoru s Vučićem ljude huškaju da nema mira. Pupovac je rekao što je rekao, a ona mu prijeti zato što ne može drugačije. Nema svojstava, sadržaja, integriteta, osim konstantnog huškanja jednih na druge  – Srbe na Hrvate, Hrvate na Srbe”, dodaje Milanović, prenosi Index.hr.

(Vijesti.ba)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo