Connect with us

Scitech

NA POMOLU JE PREOKRET: Amerikanci ipak popuštaju, stižu licence za trgovanje s Huaweijem, ali pod jednim uvjetom….

Published

on


Ross je također kazao kako Huawei ostaje na takozvanoj “crnoj listi” koja ne bi trebala mijenjati politiku “presumpcije poricanja”, a koja se primjenjuje na zahtjeve tvrtki za izdavanjem licenci.

Prema ovim informacijama čini se kako je ovo početak normalizacije trgovinskih odnosa između SAD-a i Kine nakon što su eskalirali u svibnju kad je američki predsjednik Donald Trump naglom uredbom zabranio američkim kompanijama da trguju s Huaweijem.

“I Huawei i američke tehnološke kompanije poput Googlea tada su nedvosmisleno kazivali kako trpe štetu zbog Trumpove političke odluke koja se reflektirala na rad privatnih kompanija, a da pritom američki predsjednik nije imao niti jedan konkretan dokaz o sumnjivoj opremi koja omogućuje špijunažu u Huaweijevoj opremi i uređajima iako je to navodio kao glavni razlog prilikom obračuna s kineskom tvrtkom”, poručili su iz Huaweija.

Commerce Secretary Wilbur Ross said the U.S. would grant licenses to U.S. companies that want to sell technology to Huawei as long as the sales wouldn’t put national security at risk https://t.co/deBhabCAes

— The Wall Street Journal (@WSJ) July 9, 2019قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo