Connect with us

Zanimljivosti

NEOČEKIVANI OBRAT: Nakon šoka koji je srušio internet, otkrivena pozadina priče o ‘dječaku’ s cigaretom

Published

on


U toku je bila humanitarna utakmica Bursaspora i Fenerbahčea. Režiser je, što je normalna praksa, u jednom trenutku u prijenos ubacio kadrove publike.

A na tribinama – šok: kamera je ulovila navijača Bursaspora, na prvi pogled dječaka od možda 13-14 godina, kako uvlači dim cigarete. Ironično, cilj humanitarne akcije bio je, između ostaloga, skupiti novac za liječenje djece.

Neobična situacija učas se proširila internetom, a društvene mreže dobile su novi instant-hit. Ne kaže se bezveze u narodu da neko ”puši kao Turčin”, vjerovatno je prva asocijacija mnogima kada vide dječaka kako strastveno uvlači dim poput iskusnog pušača. 

Međutim, pojavila se i pozadina priče. Turci su se bacili u potragu za identitetom slučajne internetske zvijezde, a ispalo je da je ”dječak” zapravo 36-godišnji muškarac neobično mladog izgleda. Dječak pored njega nije ni prijatelj ni školski kolega, nego – njegov sin. 

U svakom slučaju, ”dječaku” prijeti i kazna zbog pušenja na mjestu na kojem je to zabranjeno. Tribine u Turskoj formalno spadaju u tu kategoriju, pa bi ga mogla sustići ozbiljna novčana kazna. Ako ga opale po džepu, ostaje mu utjeha da je njegov Bursaspor pobijedio Fener s 2:1.

Short footage from the game Fenerbahce vs Bursaspor organized to help kids. pic.twitter.com/PKEIhty4Fc

— Psikomanjak (@psikomanjak) September 8, 2019قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo