Connect with us

BiH

O MIGRANTIMA I PRAVOSUĐU: Sutra hitna sjednica Parlamenta BiH, SNSD ne dolazi

Published

on


Zastupnici će razmatrati i Informaciju Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica s osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Naime, predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto je na zahtjev osam parlamentarnih stranaka zakazala hitnu sjednicu.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice uputili su zastupnici Socijaldemokratske partije (SDP), Partije demokratskog progresa (PDP), Srpske demokratske stranke (SDS), Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Naše stranke (NS), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA).

Sa druge strane, Predsjedavajući srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjoj Luci da ovaj klub neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici ovog doma zato što su je inicirali poslanici “koji su prvi u BiH prekršili zakone, odnosno nisu dozvolili da bude formirana komisija za izbor predsjedavajućeg novog saziva Vijeća ministara BiH”.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo