Connect with us

Magazin

O OVOME IMA ŠTA DA KAŽE I NAUKA: Kako se ljubi, takav je u krevetu

Published

on


Prema njegovom istraživanju objavljenom u stručnom časopisu American Anthropologist, već iz prvog poljupca možete otkriti da li je neko pažljiv ili sebičan u krevetu, a u nastavku saznajte šta još možete saznati iz samo jednog poljupca:

Postoji li strast

Ljubljenje je najlakši način da saznate ima li strasti između vas. Uobičajeno je da se tokom ljubljenja u tijelu povećava nivo hormona dopamina zbog čega se osjećate uzbuđeno i sretno, a ako pak ne osjećate ništa osim njegovog jezika u svojim ustima, to znači da između vas nema ni strasti, tvrdi Garcia.

Koliko brine o sebi

Svako u ustima ima specifičan ukus i zadah koji potieču od ishrane, genetike, zdravstvenog stanja i higijenskih navika, kaže Justin Garcia. Da vaš frajer baš i ne vodi najbolju brigu o svom zdravlju i higijeni osim lošeg zadaha odaje i gusta pljuvačke koju uzrokuje dehidracija.

Kakav je u krevetu

Garcia tvrdi da način na koji vas ljubi može otkriti i kakav će biti u krevetu. Ako krene s laganim poljupcima i istražuje što vam se sviđa, vjerovatno će jednako pažljiv biti i pod jorganom. S druge strane, frajer koji je pri ljubljenju nasrtljiv i grub vjerovatno je takav i u krevetu.

(SB/B92/Super žena/Index.hr)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo