Connect with us

Magazin

RAZUMIJETE LI IŠTA? Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u regiji

Published

on


Njihova pjesma Kamikaza trenutno je najpopularnija pjesma u regiji. Pjesma je na vrhu trendinga u BiH, Hrvatskoj i Srbiji te je za samo jedan dan preslušana 2,5 miliona puta.

Izgleda da cijela regija obožava bosanskohercegovačke muzičare koji već nekoliko godina vladaju cajkaškim klubovima diljem regije, a Senidah se lagano penje prema njihovoj popularnosti.

Ipak, mnogi tvrde da ne razumiju ni riječ pjesme te da su stihovi dvojca iz BiH u svim pjesmama potpuno nerazumljivi. Šta vi kažete?

 Ako do sada niste čuli za ovo troje ljudi, evo nekoliko informacija.

Jala Brat i Buba Corelli su dvojac koji posljednje tri godine broji milione pregleda na YouTubeu. Neke njihove pjesme imaju po 60 milijuna pregleda, a bukirani su mjesecima unaprijed. Jasmin Fazlić, odnosno Jala Brat, karijeru je započeo u klasičnim rap vodama pa ste ga mogli čuti i na Frenkijevom albumu “Troyanac” na kojem je, uz Bubu Corellija i Kontru, odradio gostovanje na pjesmi “RMX”. Međutim, u posljednjih nekoliko godina stvari su se drastično promijenile (baš kao i broj pregleda na YouTubeu), a danas niže hit za hitom, predstavljao je BiH na Eurosongu i surađuje sa zvijezdama kao što je Severina.

Amar Hodžić, odnosno Buba Corelli, još je jedan od uspješnih BiH repera koji su napravili zaokret u zvuku i danas je među najpoznatijim izvođačima u regiji. 

Senidah je vlasnica jednog od najvećih hitova na Balkanu ovog ljeta.  34-godišnja Slovenka polako, ali sigurno postaje velika zvijezda u svim zemljama regije. Slovenka je pjevala na ovogodišnjem Exitu u Novom Sadu, a publika je (iako je mnogi smatraju cajkom) znala sve stihove njezinih hitova “Slađana”, “Belo” i “Mišići”.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo