Connect with us

Scitech

RODITELJI OPREZ: Svako deseto dijete spremno da se uživo nađe sa virtualnim ‘prijateljem’

Published

on


Više od 89 posto stanovništva u BiH koristi internet, a svako deseto dijete spremno je da se uživo nađe sa nepoznatom osobom koja mu se obratila u virtualnom svijetu, dok je svako četvrto dijete u BiH primilo poruke neprimjerenog sadržaja, javlja Anadolu Agency (AA).

U Sarajevu je danas održana promocija prvog Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini gdje je ukazano na probleme sa kojima se roditelji i djeca susreću kada je u pitanju korištenje internetskih sadržaja.

Amela Efendić, menadžer Centra za sigurni internet i šef Ureda Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS, izjavila je da je danas održana promocija prvog Centra za sigurni internet u BiH koji je ova organizacija otvorila u saradnji sa UNICEF-om i Save the children u BiH.

“Centra je namijenjen prvenstveno djeci i roditeljima jer djeci želimo pojasniti da je interent zabavan, obrazovan, da je koristan ali da trebaju naučiti kako se zaštititi od neprimjerenih sadržaja na internetu”, pojasnila je Efendić. 

Na ovaj korak su se, kako je kazala, odlučili zbog zabrinjavajućih brojki u BiH. EMMAUS je 2010. godine uspostavio SOS liniju za prijavu neprimjerenog sadržaja.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo