Connect with us

Magazin

SRBI BIJESNI NA MAKEDONCE: ‘Dali smo im 12 poena a oni nama niti jedan’!

Published

on


Hrvati su posebno ogorčeni jer se njihov predstavnik Roko Blažević, usprkos dobrom vokalu i besprijekornoj izvedbip jesme “The Dream”, nije plasirao u finale.

Nisu ni Srbi zadovoljni ishodom takmičenja jer je njihova predstavnica Nevena Možović na kraju završila na neslavnom 17. mjestu. Pjevačica Marija Šerifović, koja je Srbiji donijela pobjedu na Eurosongu 2007., na Twitteru je iskazala svoj bijes:

“Ovako – na današnji dan vam svečano obećavam – EUROSONG VIŠE NE GLEDAM !!!!!!!!!!!”, napisala je Šerifović sinoć nakon proglašenja pobjednika.

Ali, nije ni to jedina stvar koja ju je naljutila. Zamjerio joj se i žiri Sjeverne Makedonije.

“MAKEDONIJA NIJE DALA NIJEDAN POEN SRBIJI ???? Jesam vidjela dobroooo ?????”, pitala je svoje pratitelje, koji su se šalili da su to glasovi Sjeverne Makedonije, ali da će im standardna Makedonija ipak udijeliti koji bod.

Inače, otkriveno je i na kojem je tačno mjestu Hrvatska završila u polufinalu te koliko joj je zapravo nedostajalo da prođe u finale. Statistika je porazna: Roko je u polufinalnoj večeri osvojio svega 64 boda u ukupnom poretku – 38 od žirija i 26 od publike te tako završio 14. od 18 izvođača. Iza Hrvata su ostali samo predstavnici Latvije, Armenije, Austrije i Irske.

Hrvatskoj je deset bodova dala Sjeverna Makedonija, osam Austrija, pet Švicarska, tri Rusija, Njemačka i Albanija, dva Armenija i po jedan Malta, Azerbajdžan, Latvija i Švedska, teje tako u ukupnom poretku od 41 sudionika, Hrvatska zauzela 34. mjesto.

Kada je riječ o glasovima žirija, predstavnica Srbije dobila je 12 poena od Crne Gore, sedam od Poljske, po četiri od Estonije i Hrvatske, po tri od Bjelorusije i Rumunije, po dva od Islanda i Austrije i jedan poen stigao je iz Australije.

Žiri iz Srbije je dao najveći broj poena (12) Makedoniji koju je predstavljala sjajna Tamara Todevska. Deset poena žirija iz Srbije otišlo je Italiji, osam Švedskoj, sedam Australiji, šest Estoniji, pet Švajcarskoj, četiri Češkoj, tri Azerbejdžanu, dva Danskoj i jedan Francuskoj.

(S.B.)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo