Connect with us

BiH

SRBIJA OBJAVILA RAT ‘NAJVEĆEM NEPRIJATELJU’: ‘Smrt pustoj zemlji i beloj kugi’

Published

on


Bijela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna epidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno prijeti da zatre srpsko selo. Upravo to selo je održalo Srbiju, nahranilo nas i othranilo. Sa nestajanjem sela nestala bi i Srbija, tekao je glumac Nenad Jezdić  u Palati Srbije pred osnivanje Nacionalnog savjeta za spas sela.

“U hiljadu sela ima manje od po 100 stanovnika. U više od 200 sela nema nikog mlađeg od 20 godina. Probudimo se, osvestimo se, stavimo prst na čelo svi mi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo znanje da spasemo srpsko selo. Da se vratimo korenima, da zaboravimo sve naše trenutne deobe i sprečimo preteće seobe. Jer srpski seljak je oduvek bio i hranitelj i branitelj Srbije, najsavesniji ćuvar naših prirodnih bogatstava. Naše selo mora da bude spoj tradicionalnog i modernog. Da se niko ne postidi da kaže da je selja – već da sa ponosom to izgovara. Gospodo seljaci, poštovani domaćini, Srbija je zemlja na brdovitom Balkanu. Svi smo mi najmanje trećim ili četvrtim kolenom izašli iz srpskog opanka i samo zajedničkim snagama možemo da obnovimo srpsko selo. Da ostanemo i budemo svoj na svome, da se dečja graja ponovo zaori našim selima. Ako sačuvamo selo, sačuvali smo Srbiju. Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – demografskoj eroziji naše zemlje. Objavljujemo opštu mobilizaciju, sve za Srbiju Srbiju ni za šta, smrt fenomenu puste zemlje i bele kuge, i za spas srpskog sela”, rekao je Nenad Jezdić.

 

“Bijela kuga”, odnosno smanjeni natalitet, problem je mnogih zemalja svijeta, ali je i gorući problem Srbije.

Prošle godine je u Srbiji rođeno  63.958 beba, što je najmanji broj djece od kako se ova statistika vodi u Srbiji.Sa druge strane umrlo je 102.096 ljudi, što znači da je broj stanovnika tokom prošle godine smanjen za 38.138 osoba, jer je toliko više njih umrlo nego što se rodilo.

– Pusta nam je Srbija. Kao Boga vas molim da obnovimo naciju. Mi ćemo svoj posao da radimo, da popravljamo ekonomiju, ali ja vas molim za budućnost Srbije. Ne vređam nikoga, kao predsednik Srbije vam kažem da sam zabrinut za budućnost naše nacije, budućnost našeg naroda – rekao je Vučić na nedavnom obraćanju u Požarevcu.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo