Connect with us

BiH

SRPSKO-HRVATSKI RAT NOTAMA: Dačić sve demantira – ‘Hrvati su odbili primiti notu Srbije i pokušali uručiti svoju’!

Published

on


Srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova tvrdi suprotnop –  da je sastanak zakazan na inicijativu Beograda te da su Hrvati odbili primiti notu Srbije i pokušali uručiti svoju.

U priopćenju Ministarstvo na čijem čelu se nalazi Ivica Dačić tvrdi da potez ‘hrvatskih vlasti da zabrani ulazak delegaciji Vojske Srbije u Hrvatsku, najblaže rečeno, nije osnovan’. 

Također, iz Beograda tvrde da je delegacija bila najavljena nadležnim organima RH.

Priopćenje srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova prenosimo u cijelosti.

“Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, povodom priopćenja Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske, obavještava da je ambasadorica Srbije u Zagrebu imala zakazan sastanak na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova Srbije kako bi predala protestnu notu. Predstavnici hrvatskog ministarstva odbili su da prime notu Srbije, želeći da uruče svoju notu, koju je ambasadorica Srbije odbila primiti.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije smatra da postupak Ministarstva unutrarnjih poslova Hrvatske da zabrani ulazak i boravak delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a kojem je prethodio pretres stvari članova delegacije, i koji je obrazložen nedostatkom odgovarajuće dokumentacije kojom bi se opravdala svrha i uvjeti boravka, najblaže rečeno, nije osnovan. Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije bila je najavljena nadležnim organima Hrvatske, navodi se u noti.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije naglašava da je ovakva odluka u suprotnosti s osnovnim načelima moderne Evrope, koja predviđa slobodu kretanja ljudi, pravo na očuvanje vjerske i nacionalne baštine, kao i odavanja poštovanja nevino stradalim pripadnicima jednog naroda.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije još jednom ukazuje da „neprimjerenih postupaka” niti reakcija od strane „srpskog političkog vodstva” nije bilo.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo