Connect with us

Zanimljivosti

SUDBINA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Kćeri Titovog nasljednika misterozno su preminule pod okolnostima koje ni danas nisu razjašnjene!

Published

on


 Kraj njega je, po vlastitoj želji, i pokopana. Da ih nije smrt razdvojila, Mira se nikada ne bi udala i treći put. Naime, nakon što je Bojan Stupica preminuo, Stupica se udala za Cvijetina Mijatovića. Šest godina je bio član Predsjedništva SFRJ, a godinu dana i predsjednik istog. U braku je s njim doživjela njegovu veliku osobnu tragediju. Najveći jugoslavenski misterij bilo je i ostalo pitanje o tome što se dogodilo princezama s Dedinja, odnosno Mijatovićevim prelijepim kćerima.

Iako je bila medijski iznimno popraćena, a pitanje o djevojkama novinari nisu izostavljali pitati, Mira Stupica nikada nije komentirala niti otkrila što se dogodilo s njezinim pokćerkama. Sestre Mira i Maja Mijatović su, naime, obje preminule 1991. godine i to u razmaku od svega par mjeseci. Mira je ostala zapamćena kao članica grupe VIA talas, a njezina mlađa sestra Maja kao ambiciozna studentica glume u Sarajevu.

Neki tvrde da su bile zaražene virusom HIV-a, a drugi da su se predozirale

Njihova smrt dogodila se, tvrde nek, od posljedica infekcije HIV virusom, a po drugoj su preminule uslijed zloporabe droge. I dalje je službena verzija nepoznata, obavijena velom tajne. Ono po čemu su djevojke ostale zapamćene jesu njihove lude zabave tijekom osamdesetih godina, a svi koji su ih poznavali pamtili su njihovu ljepotu i šarm.

Starija sestra – Mirjana Mira, rođena je 1961. godine u Ljubljani. Mijatović ju je dobio s kazališnom glumicom Sibinom, koja je tragično izgubila život u prometnoj nesreći 1970. godine. Sestre su tako kao djevojčice ostala bez majke. Nakon smrti njihove majke, otac im se oženio Mirom Stupicom, a cijela obitelj ubrzo je stigla na Dedinje, sve nakon što je izabran za funkciju predsjednika SFRJ.

Screenshot: Youtube

Pripadale su novovalnom pokretu i tulumarile u vili na Dedinju

Ubrzo su sestre počele privlačiti pozornost – prije svega energijom, ljepotom, zabavama, fatalnošću. Pripadale su beogradskom novovalnom pokretu, družile se s članovima EKV-a, Sonjom Savić, Bebi Dol, članovima Idola… Posebnu pozornost Mira je privlačila za vrijeme pripadanja grupi Via Talas. Nakon što se bend 1983. godine raspao, manje je bila u fokusu javnost. Uostalom, čuvala se strogo njihova privatnost, a policija im je, prema predaji, znala čuvati i kućna druženja. Mira je gradila u Beogradu glazbenu karijeru i pripadala alternativnim krugovima, a Maju su navodno poslali na studij u Sarajevu, sve kako bi je maknuli od lošeg društva.

A onda je otkriveno da su preminule, navodno 1991. godine ili nešto malo ranije, a navodno sve zbog ovisnosti o drogama. Zbog svega su se povukle iz javnosti, posramljene zbog svega što im se dogodilo. U najljepšim godinama života karizmatične sestre su preminule. Mira je imala nepunu 31 godinu, a Maja svega 26. Do smrti su živjele same, zajedno, izoliravši se od starog beogradskog društva. O njihovoj smrti mediji su tada šturo izvještavali. Dvije godine nakon njih, preminuo je i njihov otac Cvijetin Mijatović. 

(100posto.hr/SB)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo