Connect with us

BiH

‘TAMO JE HERCEG – NOVI, TAMO JE SRBIJA…’: Crnogorski pokret podnio tužbu protiv Mitropolije i Vlade Georgieva, evo što ih najviše boli…

Published

on


Na manifestaciji “Trg od ćirilice” u Herceg Novom, tokom koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju”, Georgiev je pjevao pjesme “Tamo daleko” i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”. 

“Na koncertu su istupima govornika, podržanih organizovanim klerofašističkim divljanjem mase huligana, vrijeđani Crnogorci i Crna Gora i prizivana okupacija zemlje. Izvođene su pjesme “Tamo daleko” i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija” koje su osobenom interpretacijom Georgieva, mijenjanjem određenih riječi, sugerisale da su dijelovi Crne Gore – Srbija i da je Crna Gora podređena Srbiji”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta. 

Oni tvrde i da je Georgijev, izvodeći pjesmu “Tamo daleko” po Srbiji pjevao stihove “Tamo daleko, daleko kraj mora, tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija”. 

” Ovaj put je pjevajući o Srbiji “kraj mora” jasno asocirao na ove stihove u kojima se Herceg Novi smješta u Srbiju”, navodi se u saopštenju. 

Humanitarni koncert “Za naše Kosovo i Metohiju” održan je 12. avgusta na Kanli kuli u Herceg Novom u organizaciji Fondacije “Delije”, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina od Kosovske bitke. 

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv organizatora koncerta u Herceg Novom koji je održan u okviru programa “Trg od ćirilice”. 

Prijava je podnesena zbog, kako se navodi, kršenja niza zakonskih odredaba, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja državne himne i političkih i nacionalističkih poruka. 

Reagujući na ove najave, Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije ocijenio je da je riječ o nekulturi ministra kulture Aleksandra Bogdanovića koji ne poštuje tradicionalnu Crnu Goru i Petroviće, kao i da to nisu Crnogorci, nego Montenegrini.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo