Connect with us

Magazin

UČINCI SEKSA U SVAKO DOBA DANA: U 6 jača plodnost, u 12 otklanja stres, a poseban poklon vas očekuje u 19 sati

Published

on  

Kako stručnjaci navode, ovisno o dobu dana i noći, seks vam može pomoći da postanete pametniji, povećate plodnost, ali i doživite najjače orgazme. Evo šta se događa u vašem tijelu kada vodite ljubav u…

06:00 

Žargonski nazvan “zornjakom”, seks u šest sati ujutro pospješuje plodnost, tvrde švicarski naučnici. Sperma je najzdravija u jutranjim satima, stoga – želite li napraviti bebu, najbolje je da to pokušate što ranije ujutro.

seks” data-medium-file=”https://adriaticmedianethr.files.wordpress.com/2019/09/shutterstock_280860182.jpg?quality=100&strip=all&w=300″ data-large-file=”https://adriaticmedianethr.files.wordpress.com/2019/09/shutterstock_280860182.jpg?quality=100&strip=all&w=669″ />

07:30 

Razina testosterona kod muškaraca na vrhuncu je prije osam sati ujutro. Zbog toga je većina pripadnika jačega pola raspoložena za jutarnje igre u krevetu. Istraživanje je također pokazalo da muškarci koji su u mladosti često imali odnose, u zrelijim godinama rjeđe imaju problema s erektilnom disfunkcijom.

08:30

Jačanju imuniteta pomaže seks ravno u pola devet. Orgazam podiže razinu imunoglobina u tijelu, a samim time jača odbrambena svojstva organizma. Zapravo, vođenje ljubavi prije podneva ima najbolje učinke za zdravlje.

 

12:00

Najbolji način da se oslobodite stresa jest da vodite ljubav tačno u podne. Američka studija pokazala je da seks u ovo vrijeme pomaže snižavanju krvnoga pritiska, kao i napetosti. Učinak – bolje organizacijske vještine, bolje izvršavanje zadataka na poslu itd.

15:00

Najbolji trenutak da na ugodan način zaštitite srce od bolesti. U 15 je sati kod muškaraca i žena savršeno usklađena razina hormona, zbog čega osjećamo veću bliskost prema partneru. Poslije seksa se luči oksitocin, koji izravno smanjuje kortizol – hormon stresa, jedan od glavnih krivaca za razvoj kardiovaskularnih oboljenja.

19:00

Ako se pitate u koje ćete vrijeme najviše uživati u seksu, nauka kaže da je to sedam sati navečer. Nekih sat do dva sata ranije, velik broj muškaraca i žena prakticira neku vrstu fitnesa. Poslije vježbanja im se krv spušta u intimne dijelove, zbog čega lakše doživljavaju orgazam.

20:00

Ova se satnica posebno veže uz nešto stariju generaciju, koja ima običaj ranije ići u krevet. Nauka kaže da seks pospješuje rad “malih sivih stanica”, zato je posebno važno da prije spavanja vodite ljubav s partnerom. Godit će vašim mišićima, ali i vašem umu.

 

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo