Connect with us

BiH

USIJANJE IZMEĐU BEOGRADA I PODGORICE: ‘Đukanović je srpski neprijatelj, prekinuti odnose sa Crnom Gorom’

Published

on


Popović navodi da je Đukanović “nasrnuo” na najveće svetinje u namjeri da i manastir Ostrog preda “raspopu i kriminalcu Mirašu Dedeiću, da bi skrnavio svete mošti Vasilija Ostroškog”. 

“U slučaju da taj antisrpski, srbomrzački i bezbožnički režim u Podgorici usvoji najavljeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji znači nasilno otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve, Vlada Srbije mora da prekine sve odnose sa Crnom Gorom, protjera njenog ambasadora iz Beograda, a Milu Đukanovića i sve članove Vlade Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u Srbiji”, naveo je Nenad Popović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je prije nekoliko dana  Srpsku pravoslavnu crkvu da pokušava očuvati infastrukturu velike Srbije i da ometa evropski put Crne Gore, te je najavio obnovu autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve (CPC). 

Đukanović, koji je predsednik Demokratske partije socijalista , optužio je SPC da opstruira evropske ambicije savremenog crnogorskog društva, trudeći se da tako čuva svoj vjerski monopol u Crnoj Gori.

Oni vjeruju da je Crna Gora greškom postala nezavisna i da će nas vrijeme dovesti do spoznaje te greške i potrebe da opet pokrenemo izgradnju velike Srbije. Moramo, naravno, svojom postojanošću, odlučnošću i vizionarstvom da im kažemo da od toga nema ništa”, rekao je Đukanović, čime je navukao veliki bijes  velikostrpskih krugova Crne Gore i Srbije. 

(S.B.)

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo