Connect with us

BiH

VELIKI POTRESI U ‘VODOVODU’: Smijenjena Azra Muzur, za direktora VIK-a imenovan mašinski inženjer iz Breze…

Published

on


Nadzorni odbor Kantonalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo na sjednici koja je održana večeras smijenio je dosadašnju direktoricu ovog preduzeća Azru Muzur, saznaje Klix.ba. Ovu informaciju je potvrdio je i predsjednik NO ViK-a Ensar Mulaosmanović. Istovremeno, dodao je Mulaosmanović, za novog vršioca dužnosti direktora imenovan je Enver Hadžiahmetović.

Inače, Hadžiahmetović je dosadašnji direktor Javnog preduzeća “Komunalno” iz Breze. Prema raspodjeli funkcija stranaka koje su na vlasti u Kantonu Sarajevo, Hadžiahmetović je došao na čelo ViK-a na prijedlog Naroda i pravde. 

Hadžiahmetović je mašinski inženjer, a u Brezi je ranije bio angažovan i kao savjetnik općinskog načelnika. Od 2013. do 2016. godine radio je za firmu Atom Holding Dubai.

Muzur, koja je na čelu ViK-a bila kao kadar SDA, izabrana je u septembru prošle godine na puni mandat kao direktorica ovog javnog preduzeća. Ona je, međutim, još u oktobru 2017. imenovana za vršiteljicu dužnosti direktora ViK-a.

O smjeni aktuelne uprave ViK-a s Muzur na čelu govorilo se još u aprilu ove godine. Naime, nakon što je ViK zbog redovnih radova i ispitivanja trafo-stanica na izvorištu Bačevo ostavilo stanovnike Sarajeva bez vode čitav dan prvi se tada na društvenim mrežama oglasio premijer KS Edin Forto koji je napisao da je “možda došlo vrijeme za osvježenje u upravljačkim strukturama”.

Inače, i lider Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković najavio je u nedjelju u  smjene u ViK-u ali i u drugim preduzećima.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo