Connect with us

BiH

VUČIĆ PISAO TRUMPU: ‘Utičite na Prištinu da ukine takse’

Published

on


 U pismu povodom Trumpovog rođendana, Vučić je ponovio poziv američkom predsedniku da posjeti Srbiju “uz najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit njegove zemlje i svih njenih građana”.

“Ove godine, da podsetim, obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu operacije Halijard, kada su vanvremenskom solidarnošću i čovečnošću, koje je pokazao hrabri narod male Srbije, u jednoj od najvećih akcija te vrste u Drugom svetskom ratu, spaseni životi više od pet stotina američkih i savezničkih vazduhoplovaca”, naveo je Vučić.

Međutim, kako je naveo, prijateljstvo nije nešto što je dato zauvijek, već ga treba čuvati i neprestano negovati.

“Zato želim da potvrdim svoju čvrstu volju da doprinesem razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje naših dveju zemalja. Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana, što bi gradjani Srbije znali da poštuju i cene”, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao i da zna, kao i svi građani Srbije da SAD imaju poseban odnos prema Kosovu smatrajući ga za nezavisnu državu.

“Prateći vaš energičan rad, poštujući hrabrost ideja i otvorenost za različit, ponekad i neočekivan pristup u rešavanju problema, uveren sam da biste vi vodili drugačiju politiku po tom pitanju. Upravo zato želim vas da zamolim da utičete na Prištinu da ukine štetne takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji, kako bi dijalog, sa ciljem pronalaženja kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, mogao da bude nastavljen”, dodao je Vučić.

قالب وردپرس

Advertisement
Loading...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement
Loading...

Pridružite se!

Izdvajamo